Ladies Night brengt € 4.000,- op

LadiesCircleCuijkDonderdagavond 3 maart 2016 werd in het Grand Cafe de Douairière te Boxmeer door de Ladies Circle 13 Land van Cuijk een fantastische benefietavond georganiseerd voor Stichting STOPhersentumoren.nl. Standhouders en ondernemers zorgden voor een mooie goody bag en deelnemers, overige sponsoren en hardwerkende ondernemers zorgden voor een cheque van maar liefst € 4.000,-!

Er was door de “Ladies” een avond verzorgd met een mix van ondernemers die van alles aanboden. Van sieraden, bij binnenkomst kregen de dames meteen al een bedeltje van het goede doel, tot beauty stande en een fotograaf Patrick Nomgartz, welke ook de artikel foto heeft gemaakt. De avond werd muzikaal omlijst door verschillende zangeressen en was volledig uitverkocht. Mede organisator Natascha verteld; “Het was een hele geslaagde avond en wij zijn trots op iedereen die heeft bijgedragen.”.

Ontzettend bedankt, Ladies Circle 13 Land van Cuijk, vrijwilligers, donateurs, sponsoren en deelnemers. Dankzij jullie was het een TOP avond! Wat hebben jullie samen een fantastisch mooi bedrag opgehaald voor STOPhersentumoren!

€ 2.250 van Goede Doel Winkel

MarjavanderLindenDe Goede Doel Winkel uit s'Gravendeel zorgde voor een hele mooie opening van ons donatie jaar. Wij mochten maar liefst een donatie van € 2.250,- ontvangen.

De eigenaar, Marja van der Linden, is in oktober 2013 begonnen met de verkoop van overgebeven spullen van een rommelmarkt. De opbrengst van de spullen is in zijn geheel voor goede doelen. Haar winkeltje was al snel te klein na 2 keer interne kleine verbouwingen zijn we op hetzelfde terrein naar een groter pand verhuisd in oktober 2014. Daar zitten ze nu nog. Het Goede Doelen Winkeltje krijgen de spullen van particulieren en voordat het de winkel in gaat maken ze alles schoon. Ze willen absoluut geen rommelmarkt zijn. De opzet van deze winkel was en is dat iedereen denkt dat het een normale winkel is met 2e Hands prijzen. Dat lukt nog steeds; het is gigantische druk de 2 dagen dat we zijn geopend. Daarom hebben we Stichting STOPhersentumnoren.nl zo een prachtige donatie kunnen doen. We hopen nog veel doelen te kunnen steunen.


Groetjes
Marja van der Linden
St. 2e Hands een 2e Kans
Voor Het Goede Doel
s Gravendeel

Mevrouw, u heeft een hersentumor

JokeGoudriaan"Mevrouw, u heeft een hersentumor." Het zal je maar gezegd worden. Zoals veel patiënten zullen doen, gaat ook Joke op zoek naar wat er aan behandelingen mogelijk is, zowel in het reguliere als in het alternatieve circuit. En ze blogt. Wat ze meemaakt en wat ze voelt en denkt. Zo ontstaat er een naslagwerk waar anderen ook wat aan kunnen hebben. Joke gaat alleen maar voor. En de opbrengst van haar werk gaat naar Stichting STOPhersentumoren.nl, omdat alle kleine beetjes helpen om meer en meer, steeds meer onderzoek te financieren. Want de hoop op genezing van hersenkanker moet worden omgezet in feiten. 

Via een krantenbericht hoort ze van de gunstige resultaten die in Duitsland bereikt worden met hyperthermie. De artsen in Nederland zijn sceptisch en de ziektekostenverzekering werkt niet mee. Maar Joke is een doorzetter en kiest voor een behandeling in de Helios-kliniek in Hüls. De tumor wordt kleiner en na de behandeling blijft de situatie voorlopig stabiel. Ze is niet genezen, maar ze heeft haar normale leven weer kunnen oppakken. Toen Joke haar dagboeknotities op een weblog ging publiceren, bleek ze talent voor schrijven te hebben. Met gevoel voor humor en zelfspot beschrijft ze de dingen die ze in de ziekenhuizen meemaakt. Ook haar emoties weet ze goed in woorden te vangen. Lezers van de weblog hebben geregeld de suggestie gedaan om er een boek van te maken. En dat heeft ze dus gedaan. Na ruim twee jaar is er voldoende tekst om het in boekvorm uit te geven. De opbrengst van het boek komt ten goede aan de Stichting STOPhersentumoren.nl.

Wil je dit boek ook lezen? 
Het is voor 19,95 te bestellen bij Bol.com via deze link:  https://www.bol.com/nl/p/mevrouw-u-heeft-een-hersentumor/9200000055608780/

Levenshaast

BoekLevenshaastWat heeft ze hard gewerkt "onze" Ingeborg van Beek. Een boek schrijven, over helaas de eigen belevenissen van het hebben van een hersentumor. Gewoon tussen het moederschap en kostwinnerschap door tijd vrij maken om te schrijven. Om een kijkje te nemen in haar wereld die door de kanker niet alleen op de kop is gaan staan, maar ook volledig van de rails. Een boek wat je moet lezen. Niet alleen omdat het leerzaam is, maar ook omdat je als je het koopt een donatie geeft aan Stichting STOPhersentumoren.nl 14 maart 2016 komt er een bijzonder boek uit. hersentumorpatiënt. 

Ingeborg is zesendertig en staat midden in het leven. Ze heeft een zoon van twee, een dochter van drie maanden, een eigen bedrijf en heel veel levensgeluk. Dan krijgt Ingeborg opeens een epileptische aanval. De oorzaak slaat in als een bom: een grote hersentumor, rechts voor in haar hoofd, vermoedelijk operabel, maar ongeneeslijk en daarom zeker levensverkortend. Hoewel Ingeborg heen en weer geslingerd wordt tussen emoties van verdriet, onzekerheid en angst tijdens het ondergaan van onderzoeken en een levensbedreigende operatie, wordt in haar binnenste het vuur alleen maar aangewakkerd. Ze heeft haast om alles te doen, en wel meteen. Haar leven moet opeens haarscherp in kaart gebracht worden. Heb ik ergens spijt van? Verlang ik nog ergens naar? Is mijn relatie nog bijzonder genoeg? In Levenshaast vertelt Ingeborg haar rauwe, authentieke en krachtige verhaal over leven met een tikkende tijdbom in je hoofd. Over haar spijt en haar verlangens, haar verdriet en haar optimisme en haar rotsvaste geloof in de kracht van het nu.

Vanaf 14 maart 2016 kun je "Levenshaast" bestellen bij Bol. com